דף הבית
אודות
מהלכי הנחיה וכלים
חוברות
מחקר ופיתוח
שיעורים מצולמים
מאמרים
מה (עוד) קשור?
צרו קשר
More
לעזור למורים לעזור לעצמם (גל פישר)
רשימה זו מציגה חסמים המונעים את התפתחותן של מסגרות אפקטיביות יותר לפיתוח מקצועי של מורים, וכיווני פעולה למנהל המעוניין לייעל את הפיתוח המקצועי בבית ספרו.
להיות מעשיים במובן הרחב (בנצי סלקמון)
עבודת ההוראה היא עבודה מעשית, על כך אין ויכוח, אך ממה מורכבת מעשיות זו? בלוג זה עוסק בין היתר בשאלה למה אנו מתכוונים כשאנו דורשים מהמורים להיות מעשיים?
סבבי למידה גם בישראל (מתן ברק)
סבבי למידה הם מתודה המכנסת, רשת של אנשי מקצוע מדרגים שונים במערכת, לבחינה משותפת של בעיה מוגדרת בבית ספר מסוים. מהי המתודה? יתרונותיה וחסרונותיה
לכולנו חשוב מה אחרים חושבים עלינו ולכן, כאשר אנו באים במגע עם אחרים, חלק מהזמן אנו עסוקים בדימוי הציבורי שלנו. במאמר זה המחברים מציגים את אופן השפעתה של השמירה על הדימוי הציבורי על קיומה של שיחה מקצועית.
כיצד ניתן לגשר על הפער שבין המחקר האקדמי להוראה בשטח? מאמר זה מבהיר את הערך שבעריכת מחקרי מורים באמצעות שלוש דוגמאות למחקרים כאלו.
אין ספק שההתמודדות עם מצבי אי-ודאות היא חלק מרכזי מאוד במקצועיותן של מורות. כפי שעולה מהפוסט הקצר הזה, טוב נעשה אם נעמיד את המצבים הללו במרכז הלמידה המקצועית שלנו במסגרת קהילות החקר.
מסגור (framing)- תהליך בו משתתפות בשיח מגדירות, במודע או שלא במודע, איך הן מבינות סיטואציה מסוימת. במאמר זה המחברים מציגים מהו מסגור פורה ומהי החשיבות והאתגרים ביצירתו.
קבוצת מורים צופה ודנה בקטע וידיאו של שיעור מצולם. מה אפשר ללמוד משיחה מעין זו? מהם התנאים שבהם שיחה כזאת יכולה להתקיים?
מאמר זה דן בהבדלים שבין שיח מבוסס נרטיבים לבין שיח מבוסס ייצוגים מתועדים, ומדגים כיצד הם באים לידי ביטוי בשיח המתקיים בשתי קהילות.
מתווה שיחה הוא כלי לתכנון, ניהול וויסות של שיחה מקצועית. מטרתו לסייע לאנשי מקצוע לקיים שיחה עניינית על סוגיות מקצועיות, שיחה נטולת שיפוטיות ובלא הממד האישי.
מאמר זה מציע דרך בת שלושה שלבים שבעזרתה אפשר להשתמש בנתונים העולים ממבחני תלמידים, לפענח את קשיים לימודיים ולהתאים להם שיטות הוראה.
שני המאפיינים של שיח קהילה פורה: מהם ומדוע קשה לממשם? רשמים מסדנה עם פרופ' אילנה הורן
המחברים זיהו מאפיינים בולטים של הפדגוגיה כפי שהיא משתקפת בבתי הספר היסודיים בישראל, על ידי בחינה את האינטראקצייה והפעילויות המתקיימות בשיעורים.
המאמר מתאר את המורכבות של מעשה ההוראה בפועל, ומדגים את ההתרחשויות הרבות בדיון שמחייבות את המורה לקבל החלטות בזמן אמת.
דוח פעילות הכולל תיאור הפעילות, נושאים מרכזיים שנידונו במהלך ימי הלימודים: צילומי שיעורים, לשם מה? כיצד מורים לומדים מצילומי שיעורים? סיכום ודיון ״עם הפנים לעתיד״.